Lojistik Sektörü Teknoloji Girişimlerinin Geliştirdiği Çözümlerle Daha Verimli Çalışıyor

Lojistik Sektörü Teknoloji Girişimlerinin Geliştirdiği Çözümlerle Daha Verimli Çalışıyor

Sabah Gazetesi Teknoloji ve Girişim Yazarı Timur Sırt “Verileri yönetmek dert olmaktan çıktı” başlıklı yazısında TIRPORT’a da yer verdi.

TIR Bekleme Süresi %43 Azalıyor

LOJİSTİK sektörü teknoloji girişimlerin geliştirdiği çözümlerle daha verimli çalışıyor. Tırport, sahip olduğu teknolojilerle hem lojistik firmalarına ve üreticilere, hem de kamyonculara mevcut iş akış süreçlerini daha etkin yürütmelerine olanak sağlıyor. Avrupa’nın lojistikte önde gelen üç dijital platformu arasında yer alan Tırport, lojistik operasyon yönetiminde verimliliği yüzde 80’in üzerinde arttırırken, kamyoncuların dönüş yükü bekleme sürelerini yüzde 43 azaltıyor. Uygulama, lojistik operasyonlarının gerçek zamanlı ve konum tabanlı izlenerek yönetilmesine de imkân veriyor. Tırport’un dijital çözümleri ile lojistik sektörünün dijital dönüşümüne rehberlik ettiklerini aktaran Tırport Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kale, “859 bin kamyonun yollarda olduğu Türkiye’de taşımanın yüzde 90’ı karayollarıyla yapılıyor. Ülkemizde bir günde yapılan yaklaşık 450 bin FTL taşımanın üçte biri kontratlı taşıma olarak, 300 bin taşıma da spot pazarda gerçekleşiyor” dedi.

%37’si Boş Dönüyor

Yollardaki 859 bin kamyonun yüzde 95’inin şahıslara ait olduğu bilgisini veren Kale, “Yurtiçinde bir kamyon yeni yük bulmak için iki buçuk gün bekliyor. Ve yüzde 37’si boş dönmek zorunda kalıyor. Avrupa’ya giden TIR’larımızın ise yüzde 82’si boş dönüyor. Bu durum kamyoncuların bütçesini olumsuz yönde etkilediği gibi, küresel ısınmanın başlıca sebebi olan karbon salınımını da artırıyor” diye konuştu. Sektördeki beklemeleri azaltmak, verimliliği artırarak sürdürülebilirliği sağlamak için lojistik sektörünün uçtan uca dijital dönüşümüne önderlik ettiklerini vurgulayan Kale, “Günlük 2 bin 500-3 bin kamyon taşıma yapan lojistik firması operasyonunu yaklaşık 200-250 kişilik bir ekiple yönetirken; bizim sistemimizde bu işi 10-15 kişiyle daha etkin ve verimli yönetebiliyor” dedi.

Haberin tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Verileri yönetmek dert olmaktan çıktı – TİMUR SIRT (sabah.com.tr)