Dünya’da Dijital Dönüşüm ve TIRPORT

Dünya’da Dijital Dönüşüm ve TIRPORT

Akıllı telefonların her geçen gün hayatımızın daha çok parçası olduğu günümüzde dijital dönüşüm hız kazandı. Artık telefonları konuşmaktan çok bilgi almak, alışveriş yapmak, yolumuzu bulmak, sportif aktivitelerimizi izlemek, hatta hızlı ödeme yapmak için kullanır hale geldik. Bugün internette arama motorlarında yapılan aralamaların artık %70’ün üzerinde bir kısmı akıllı cep telefonlarından yapılmaya başlandı.

2010 yılında “İstediğiniz yer ve zamanda size özel şoförlü araç” sloganı ile yola çıkan UBER’in liderliğini çektiği bu konum tabanlı hizmet verme uygulaması artık o kadar yaygınlaştı ki lojistik sektöründe de dönüşüm hız kazandı.

Bildiğimiz anlamda e-ticaretteki “pazaryeri” kavramına; “gerçek zamanlı, konum tabanlı, beklentilere uygun eşleştirme” kavramlarını gömen Uber, yarattığı bu katma değerli hizmet ile alışık olduğumuz ticaret yönetiminin temellerini de kökten değiştirmeye başladı.

Uberleşme; E-ticaretten trafik yönetimine, sağlıktan konaklamaya, özel dersten evde bakım hizmetlerine, tamir hizmetlerinden tadilat ihtiyaçlarına, alışverişten haberleşmeye, kargo gönderme ve almadan tedarik zinciri yönetimine, kişiye özel gezi-tur organizasyonlarına ve tedarik zinciri yönetimine aklınıza bile gelemeyecek yüzlerce alanda hayatımızın içine giriyor.

Bu yeni iş modelinde; hizmet-ürün talep edenler, hizmet ve ürünleri sağlayanlarla gerçek zamanlı ve konum tabanlı olarak akıllı telefonlarla desteklenen dijital buluşma platformlarında bir araya geliyorlar, aralarındaki ticareti güvenle yapıyorlar, müşteri deneyimlerini birbirleriyle paylaşıyorlar.

Dijitalleşme ticaretin her alanına güven, hız ve çeviklik kazandırıyor. Taraflar arasındaki alışverişin küresel standartlarla yapılmasına olanak veriyor. Dijitalleşme ile birlikte evrensellik ve global standartlar devreye giriyor.

Bugün hayatımızın her alanına giren akıllı telefonlarımız, Uberleşme ile sürüşü ve fiyatlamayı denetleyebileceğimiz, ödemeleri yapabileceğimiz, yolda ilerlerken güzergahı izleyebileceğimiz, bilmediğimiz bir yerde ilk defa yol alırken doğru yere doğru rotada gittiğimizden emin olabileceğimiz, sürücüye olumlu-olumsuz referans verebileceğimiz üst düzey bir müşteri deneyimine dönüşüyor.

Dünya ticaret hacminin 1/3’ü lojistik ve tedarik zinciri yönetimi süreçlerine gidiyor. Uberleşmenin lojistik alanında büyümesiyle, ekonomik etkinin çok daha büyük olması muhtemeldir.

TIRPORT geliştirdiği yapay zeka destekli iş modelleri ile Lojistik sektörünün Endüstri 4.0’a dokunmasına aracılık yapıyor.

Yaklaşık 2.5 yıllık bir geliştirme sürecinin ürünü olarak 2017 başında hayata geçirdiğimiz TIRPORT ile lojistik sektöründe Yük Verenlerin, Yük Taşıyan Lojistik firmalarının, ve Türk lojistik sektörünün en önemli direği olan, sayıları 1.2 Milyonu bulan bireysel kamyoncuların buluşma platformu olmayı hedefliyoruz.

Bir taraftan Yük Verenleri ve Yük Taşıyanları dijital platformda bir araya getirip buluştururken, diğer taraftan hem yük verenleri hem de yük taşıyan lojistik firmalarını mevcut nakliye süreçlerini etkili yönetebilmeleri için kamyoncuları da Mobil Aplikasyonlarla değer zincirinin içine alarak bir özel bir Lojistik ERP gibi hizmet verebiliyoruz.

“TIRPORT ile yükün güvende…”